A SZÉPSÉG

2019.07.30.

kozmetika-budafok-a-szepseg.jpg (106 KB)

 

A szépség fogalma szubjektív tényező. Mindenkinek más az ízlése, más amivel szimpatizál, vagy ami tetszik neki. Ami az egyik embernek vonzó, taszíthat egy másikat.

Ha az arcot vesszük figyelembe általában a szimmetrikus vonásokat tartjuk szépnek, illetve vannak a társadalom szempontjából, vagy a divat irányzatokból származó szépség ideálok, amiket sokan követnek.

 Egyes koroknak is meg voltak a különböző szépség ideáljai. Köztük akadnak olyanok, amit ma már furcsának ítélnénk meg, de abban az adott korban ezt követték az emberek. Például egyszer a vékony, vonal szerű szemöldök, máskor pedig, - napjainkban is – a természetes vastagabb szemöldök a divat irányzat.

Vannak akik részben foglalkoznak a legújabb trendekkel, vannak akik  kizárólag a saját ízlésvilágukra hagyatkoznak,  viszont nagyon sokan teljes mértékben követik a legújabb divat irányzatokat és aszerint öltözködnek, sminkelnek stb..

Mindezek mellett, van több egyéb szempont is. Pl: A kevesebb több, az ápoltság  a belső kisugárzás tényezője és a természetesség.

Az ápoltság nagymértékben hozzájárul a szépség tényezőjéhez. Sok esetben azt tapasztaltam, hogy a hölgyek egy része a körömre és a frizurára helyezi a hangsúlyt, a bőr ápolás pedig kimarad a szépség rituálék közül. Számomra ez azért is meglepő, mert a bőrünkön kezd el leghamarabb látszani az idő múlása és a bőr nagyon hálás, amikor foglalkozunk vele.

A bőr ápoltsága sokat nyom a latban a fiatalságunk megőrzésében. Egy nagyon egyszerű példával élve :  Ha a cipőnket nem boxoljuk ki, akkor berepedezik, gyorsan leamortizálódik, míg ha időt, energiát fordítunk az ápolására, sokáig  jó állapotban szolgál minket. A bőrünkre  érdemes és fontos odafigyelni, hiszen az arcunkkal képviseljük magunkat. Nem mindegy, hogy hogyan állunk a világ és a tükör elé.

 Végül, de nem utolsó sorban, sőt. Az egyik legfontosabb dolog, a személyiség, a kisugárzás. Az, hogy milyen a személyiségünk, mennyire vagyunk összhangban magunkkal, milyen a hozzáállásunk, az tükröződik rajtunk, az arcunkon, a tekintetünkben, a testtartásunkon. Ha mindezek összhangban vannak, a személyiségünk vonzó lesz, ami által a külvilág is szépnek fog látni. A belső szépség a külsőt is szebbé teszi. Igyekezzünk hát a külsőnk mellett, a belső világunkat is csiszolni, ápolni.

 A jó, mindig szebben ragyog. :-)

<<< vissza

Minden jog fenntartva © 2021